Autor Wątek: Ogólna lista życzeń i poprawek.  (Przeczytany 1398 razy)

Clayvn

• Zaczynający przygodę
  • **
  • Reputacja: +23/-3
  • Jestem gotów ponieść nawet Pyrrusowe zwycięstwo!
Ogólna lista życzeń i poprawek.
« dnia: Stycznia 28, 2013, 02:47:14 pm »
Chciałbym, by w tym temacie widniała lista rzeczy, które gracze chcieliby zmienić w grze, by była ona lepsza.

Oto moje uwagi, pomysły, ewentualne poprawki dotyczące gry:

1. Chciałbym, by podczas jazdy na wierzchowcu możliwa była rozmowa z NPC.
2. Chciałbym, by pisanie na czacie nie zakłócało umiejętności regeneracji czy innych bonusów (zapewne jest to spowodowane tym, że podczas pisania nasza postać atakuje, tak, jak w przypadku naciśnięcia klawisza "Ctrl", choć wcale go nie używamy).
3. Chciałbym, by doświadczenie z potworów było powiększone o około 70%-100%.
4. Chciałbym, by złoto wylatujące z potworów było 100% większe.
5. Chciałbym, by rzeczy założone, czyli hełm, zbroja, buty, broń, tarcza/strzały/naboje oraz zestaw biżuterii, nie zajmowały miejsca w plecaku, bo skoro mamy je na sobie dlaczego są w naszym plecaku? (Komplet wyposażenia, złoto, zestaw do wytwarzania, ciasta Aerosa oraz Aeros zajmują 17/24 pozycji w plecaku. Dokładając po 2 przedmiotach wypadających z potworów np. Ogon Aku i Igły Iglaka, przedmiocie do misji np. Tarcza poległego wojownika, mikstury do many i życia oraz skrolu alchemii, nie mówiąc już o jakiś przedmiotach potrzebnych do wytwarzania mikstur, zostaje nam jedno wolne miejsce.)
6. Minimapa świata gry.
7. Depozyt (Do magazynowania rzeczy potrzebnych w alchemii itp.). Mógłby być dostępny po zrobieniu jakiegoś zadania np. uzyskanie pozwolenia burmistrza miasta.
8. Chciałbym, by postać poruszała się trochę szybciej.
9. Chciałbym, by nie wszystkie potwory były agresywne, a potwory z poziomami niższymi np. o +10, od naszej postaci, nie atakowały nas (To bardzo utrudnia przechodzenie na inne mapy.).
10. Chciałbym, by w grze znalazło się więcej misji i aby nie polegały one głównie na zabijaniu określonej liczby potworów. Misje mogłyby mieć swój początek u wielu NPC i nie musiałyby mieć swojego ciągu, bo teraz aby zrobić zadanie z potworami z 45 poziomu trzeba uprzednio zrobić wcześniejsze misje z potworami z 5, 10, 15 poziomu itd.

Na razie, ode mnie, tyle. Komentujcie i sami dodawajcie wasze pomysły, które pomogą w rozwoju i polepszeniu gry.

28.01.13 19:33 dodanie punktu 6 oraz 7.
29.01.13 10:51 dodanie punktu 8, 9 oraz 10.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2013, 11:25:33 am wysłana przez Clayvn »

Wojownik Clayvn (47)      Łucznik Sylvia (47)

pheXion

• Administrator
  • Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +52/-8
Odp: Ogólna lista życzeń i poprawek.
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 28, 2013, 05:45:00 pm »
Dzięki za listę :)

FuSzu

• Strażnik
  • Wojownik Perihelionu
  • *
  • Reputacja: +124/-40
  • "Duży" może więcej...
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 28, 2013, 08:52:14 pm »
Chciałbym skomentować Twoje propozycje.

1) Wydaje mi się, że ta opcja działa, ale nie jestem 100% pewny.

2) Szczerze nie rozumiem o co Ci dokładnie chodziło.

3) Akurat doświadczenie zdobywane za potwory jest idealne. Gra miała mieć na celu dłuższego expienia.

4) Złoto większe. Tak. Ale bez przesady. 10-15 % więcej będzie optymalnie.

5) Tak zdecydowanie. Przedmioty założone powinny znikać z ekwipunku. Sam używam w obecnej chwili opcje za AM powiększony plecak, a w nim już po woli robi się zbyt ciasno. A jeszcze nie zebrałem wszystkich dropów z potworów. A alchemia dla mnie jest bardzo ważna.

6) Akurat jest to zbędne. Samemu eksploracja świata jest bardzo zabawna, przy czym chęć utrudniania może nie wpaść do gustu, ale łatwiej wtedy przetrwać w "dziczy".

7) Zdecydowanie na tak.
FuSzu - 94 poziom
"Dużych poznajesz po tym jak traktują mniejszych"

Koxer

• Zaczynający przygodę
  • **
  • Reputacja: +5/-39
  • Koxer wita się banem ;)
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 29, 2013, 06:04:42 pm »
A co tam też się dopiszę, więc tak:
- zwiększyłbym złoto tak o 2000%; chodzi mi o złoto, które wypada jako nagroda za zabicie mobka (pisze tekst na czerwono w prawym dolnym rogu ekrenu) dlaczego? Bo jest tam za duża rozbieżność - jak lotnę złoto to koło 1000 a jak lotnę item to sprzedaję go w sklepie za 200000. Reasumując szkoda koniczynki na taki żałosny lot jak tysiąc złota - zabiję 5 normalnych mobków i mam tyle samo złota co z nagrody :P
- zmniejszyłbym unik mobków chociaż o 1/4 - zdecydowanie za dużo uniku mają (mam prawie 500 celności i mobek robi 5 uników pod rząd),
- no i dodałbym mapkę z mobami lvl 100-105 <--- Specjalnie dla mnie xD
- reset statystyk powinien resetować również podstawowe statystyki a nie tylko te, które sami rozdaliśmy,
- pokazany % szansy zadania ciosu krytycznego.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2013, 06:41:55 pm wysłana przez Koxer »

pheXion

• Administrator
  • Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +52/-8
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 30, 2013, 07:53:56 pm »
A co tam też się dopiszę, więc tak:
- zwiększyłbym złoto tak o 2000%; chodzi mi o złoto, które wypada jako nagroda za zabicie mobka (pisze tekst na czerwono w prawym dolnym rogu ekrenu) dlaczego? Bo jest tam za duża rozbieżność - jak lotnę złoto to koło 1000 a jak lotnę item to sprzedaję go w sklepie za 200000. Reasumując szkoda koniczynki na taki żałosny lot jak tysiąc złota - zabiję 5 normalnych mobków i mam tyle samo złota co z nagrody :P

Czyli z 5 poziomowego potwora wypadałoby po ok. 400zł. Nie może tak być na pewno.
Może podejść do tego od innej strony i zwiększyć ilość złota po prostu z łupów?

Fatek

• Global Moderator
  • Zaczynający przygodę
  • Reputacja: +27/-10
  • Nie lubię poniedziałków.
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 30, 2013, 10:53:44 pm »
Teraz mógłbyś się zając pancerzem, bo gdy nie ma się założonej zbroi, to potworki biją nam kilka-kilkanaście obrażeń więcej, niż ze zbroją.

Dodatkowo skill "ciężka zbroja" nic nie daje :\
http://socplay.pl/p/Fatus kontakt ze mną tylko przez ten portal.

Perihelion - Polska gra mmorpg

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 30, 2013, 10:53:44 pm »