Autor Wątek: 3 Propki.  (Przeczytany 1527 razy)

Fatek

• Global Moderator
  • Zaczynający przygodę
  • Reputacja: +27/-10
  • Nie lubię poniedziałków.
3 Propki.
« dnia: Kwietnia 09, 2012, 05:05:20 pm »
1. Wszystkim przeszkadzają obrażenia magiczne, które nie zostaną zmniejszone ,więc proponowałbym chociaż zmniejszyć częstotliwość ataków postaci magicznych.

2. Chciałbym też żeby został dodany guzik zapisuje postaci, dzięki czemu łatwiej można byłoby uniknąć cofki (o ile takie coś jest możliwe).

3. Proponuję też żeby tego samego mobka mogły bić tylko postacie będące w jednej drużynie. Uniknęło by się wtedy dobijania naszych  potworków przez innych graczy, oraz podexpiania przez dużo większe lvle..
http://socplay.pl/p/Fatus kontakt ze mną tylko przez ten portal.

Noobuser

• Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +73/-29
Odp: 3 Propki.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 09, 2012, 05:54:17 pm »
1.Jestem łowcą mam full eq na 40 lv i nie narzekam na moby które mają takie poziomy jak ja.
2.Tutaj trzeba zrobić coś żeby w ogóle nie było cofek a nie guzik zapisu.
3.Co Wy wszyscy macie z tym expem. 4 lata w aphelion grałem i nigdy nie miałem z tym problemów. Dla mnie niech zostanie tak jak jest...>.<

pheXion

• Administrator
  • Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +52/-8
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 09, 2012, 07:08:39 pm »
Cofek nie powinno już być. Chyba, że nastąpi totalne zawieszenie się serwera.
Niedawno czytałem, że postacie magiczne są za słabe a teraz Fatek piszesz, że powinienem zmniejszyć jeszcze im częstotliwość ataków? Nie rozumiem.

Fatek

• Global Moderator
  • Zaczynający przygodę
  • Reputacja: +27/-10
  • Nie lubię poniedziałków.
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 09, 2012, 07:18:09 pm »
Nie postaciom, tylko mobkom magicznym.
http://socplay.pl/p/Fatus kontakt ze mną tylko przez ten portal.

pheXion

• Administrator
  • Wojownik Perihelionu
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 09, 2012, 07:19:55 pm »
W aktualizacji dodam, że magia postaci także będzie redukować obrażenia magiczne, więc po tej aktualizacji proponowałbym dalszą dyskusję:)

FuSzu

• Strażnik
  • Wojownik Perihelionu
  • *
  • Reputacja: +124/-40
  • "Duży" może więcej...
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 09, 2012, 07:22:20 pm »
1.Jestem łowcą mam full eq na 40 lv i nie narzekam na moby które mają takie poziomy jak ja.

Nie masz problemu, bo nosisz ciężkie zbroje należne dla postaci walczących wręcz, więc o statystyce "obrona" nie musisz się martwić. Wystarczy dać w antymagię i żaden potwór na Twoim poziomie nie jest w stanie zrobić nic "złego". A co gdybyś miał ubierać lekkie zbroje? No już łatwo nie byłoby. A jeszcze są szaty... Które nie dają żadnej obrony magicznej, tylko fizyczną i to dużo mniejszą od ciężkich zbrój.

3. Proponuję też żeby tego samego mobka mogły bić tylko postacie będące w jednej drużynie. Uniknęło by się wtedy dobijania naszych  potworków przez innych graczy, oraz podexpiania przez dużo większe lvle..
3.Co Wy wszyscy macie z tym expem. 4 lata w aphelion grałem i nigdy nie miałem z tym problemów. Dla mnie niech zostanie tak jak jest...>.<

Co prawda to prawda... Podexpianie w tej wersji będzie zmorą. Sam Noobuserku powinieneś wiedzieć to. W ile razem wbiliśmy szybko tyle lvl'i? 2 dni wystarczyło Tobie z 37 na 46, a mi z 21 na 36.
Teraz zabijanie potworów zajmuje dużo dłużej. Więc męcząc się np. 2 minuty, aby zabić jednego boss'a, zostaje już mało hp, gdy nagle podchodzi jakiś gracz i zabija Ci go, a Ty z niczym nie zostajesz, więc jest to sprawiedliwe?
Poza tym teraz łowca (to tylko przypadek, że podałem przykład Twojej postaci Noobuser) ma szybki atak i w dodatku dość mocny, a np. łucznik ma słaby dmg i jest cholernie wolny, więc kto ma większe szanse na zabicie?
FuSzu - 94 poziom
"Dużych poznajesz po tym jak traktują mniejszych"

pheXion

• Administrator
  • Wojownik Perihelionu
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 09, 2012, 08:33:24 pm »
Ok, w następnej aktualizacji nie będzie się dało ukraść doświadczenia za zabicie moba :)

Perihelion - Polska gra mmorpg

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 09, 2012, 08:33:24 pm »